Van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 november 2017 organiseert Internationaal Ambitieus in samenwerking met The Business Connection Curaçao en CINEX de derde handelsmissie naar Curaçao.

Internationaal Ambitieus is het online platform dat staat voor zakelijke verbinding tussen de 9 landen waar er Nederlands wordt gesproken of onderdeel zijn van het Koninkrijk der Nederlanden. Door ons netwerk in te zetten kunnen wij een matchmaking voor u creëren met buitenlandse bedrijven. Naar aanleiding van onze twee vorige handelsmissies hebben reeds 11 ondernemers qua omzet kunnen profiteren van de contacten die zijn gelegd.

In november is de bestemming van de handelsmissie Curaçao. Dit heerlijke eiland biedt naast zon, zee en mooie stranden ook vele zakelijke mogelijkheden voor ondernemers. Curaçao kent vele voordelen voor ondernemers zoals de Taxholidays, E-zones (2% winstbelasting), exportfaciliteitenregeling(3,2% winstbelasting) en de handelsverdragen met de EU (LGO), die gelden voor Curaçao als onafhankelijk land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Daarnaast gelden er ook handelsverdragen tussen Curaçao en de Verenigde Staten (CBI). Op deze manier heeft u de mogelijkheid te exporteren vanuit Curaçao met navolging van de geldende voorwaarden.

                                               

 Bekijk hieronder een video van de handelsmissie naar Curaçao

 

Heeft u daarnaast ook plannen om via Curaçao internationaal te ondernemen? 

Door de vier talen die op Curaçao worden gesproken: Nederlands, Engels, Spaans en Papiaments heerst er een internationale mindset. Vanwege de gunstige ligging wordt Curaçao vaak aangemerkt als springplank naar Latijns-Amerika. Deze markt telt meer dan 460 miljoen potentiële consumenten, met opkomende markten als Mexico en Colombia.

Tijdens deze missie zullen wij een bezoek brengen aan innovatieve bedrijven, zal u deelnemen aan verschillende presentaties en krijgt u de mogelijkheid om te netwerken door middel van matchmaking. Verder zal u deelnemen aan culturele programma's, genieten van heerlijke lunches en ook de borrels zijn inbegrepen in het programma.

Bent u een MKB'er/KMO of Zelfstandige zonder personeel en wilt u:

- Potentiele zakenpartners ontmoeten van goede kwaliteit?
- Zicht krijgen op de economische ontwikkelingen van Curaçao en de marktkansen richting Latijns Amerika?
- Uw internationale netwerk laten groeien?
- Uw bedrijfsnaam internationaal vergroten?
- Productiviteit combineren met het aangename?

Dan kan deze marktoriëntatiereis u zeker op weg helpen.
 Bekijk hieronder de video van ons matchmakingsevenement

 

 

Wat kunt u verwachten tijdens deze reis?

  • Matchmaking programma (B2B)

  • Netwerkreceptie

  • Verschillende Workshops, waaronder ''Succesvol Zakendoen op Curaçao'' en ''Ondernemen vanuit het buitenland met Curaçao''

  • Cultureel programma (excursies)

  • Bedrijfsbezoeken aan innovatieve ondernemingen

  • Programmamaaltijden en netwerkborrels

  • Vervoer gedurende het programma
     

Kosten:

Voor Nederlandse bedrijven geldt er een bedrag van €1050 exlusief BTW.  Als ZZP'er of MKB'er uit Nederland kunt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland(RVO) een missievoucher aanvragen waarmee u 50% korting ontvangt. Het voordeel is dat u in dit geval slechts €525 ex. BTW betaalt voor het programma. Daarnaast zijn de reis- en verblijfskosten voor eigen rekening. 

Bent u een ondernemer uit Suriname, België of de Caribisch Nederlandse eilanden? Dan mag u contact met ons opnemen voor de overige mogelijkheden die wij bieden.

Het programma van de handelsmissie wordt uiterlijk een maand voor aanvang bekend gemaakt. Heeft u vragen omtrent de handelsmissie? Neem dan gerust contact met ons op.