Evenement

Handelsmissie naar Curaçao 2018

Handelsmissie naar Curaçao 2018
2 Oct 2018 - 4 Oct 2018 , Curaçao

Van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 oktober 2018 organiseert Internationaal Ambitieus de vijfde handelsmissie naar Curaçao.

Internationaal Ambitieus is het online platform dat staat voor zakelijke verbinding tussen de landen waar het Nederlands één van de voertalen is.  U kunt daarbij denken aan: Aruba, België, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten, Suriname en Nederland. 

Na de voorgaande handelsmissies zijn er reeds 6 personen gestart met een bedrijf op Curaçao en heeft 40% van de 75+ deelnemers meer omzet of hun plannen gerealiseerd. Curaçao heeft één van de hoogste levensstandaarden in het Caribisch gebied en een goed ontwikkeld infrastructuur. De markt staat tevens open voor buitenlandse bedrijven die kwalitatieve diensten en producten leveren.  Daarnaast kent het eiland vele andere voordelen voor ondernemers zoals de Taxholidays, E-zones (2% winstbelasting), exportfaciliteitenregeling(3,2% winstbelasting) en de handelsverdragen met de EU (LGO), die gelden voor Curaçao als onafhankelijk land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Daarnaast gelden er ook handelsverdragen tussen Curaçao en de Verenigde Staten (CBI). Op deze manier heeft u de mogelijkheid te exporteren vanuit Curaçao met navolging van de geldende voorwaarden.
 

Sensa Studio B.V. - We hebben deelgenomen aan meerdere handelsmissies. Eén van de meest waardevolle was zeker de handelsmissie met Internationaal Ambitieus
                                               

 Bekijk hieronder een video van de handelsmissie naar Curaçao

Heeft u daarnaast ook plannen om via Curaçao internationaal te ondernemen? 
Door de vier talen die op Curaçao worden gesproken: Nederlands, Engels, Spaans en Papiaments heerst er een internationale mindset. Vanwege de gunstige ligging wordt Curaçao vaak aangemerkt als springplank naar Latijns-Amerika. Deze markt telt meer dan 460 miljoen potentiële consumenten, met opkomende markten als Mexico en Colombia.

Tijdens deze missie zullen wij een bezoek brengen aan innovatieve bedrijven, zal u deelnemen aan verschillende presentaties en krijgt u de mogelijkheid om te netwerken door middel van matchmaking. Verder zal u deelnemen aan culturele programma's, genieten van heerlijke lunches en ook de borrels zijn inbegrepen in het programma.

 

Cubic Cloud B.V. - Door de contacten tijdens de missie kunnen wij onze business uitbreiden naar Curaçao en Latijns-Amerika
 


Bent u een MKB'er/KMO of Zelfstandige zonder personeel en wilt u:
- Potentiele zakenpartners ontmoeten van goede kwaliteit?
- Zicht krijgen op de economische ontwikkelingen van Curaçao en de marktkansen richting Latijns Amerika?
- Nieuw bedrijf starten, exporteren of een vestiging openen?
- Uw internationale netwerk laten groeien?
- Uw bedrijfsnaam internationaal vergroten?
- Productiviteit combineren met het aangename?


Cherics Suriname - Na de handelsmissie gestart met mijn bedrijf in de Economische zone op Curaçao voor verdere internationalisering


Bekijk hieronder de video van één van de ondernemers die succesvol heeft deelgenomen

 

 

Wat kunt u verwachten tijdens deze reis?

  • U wordt gekoppeld aan organisaties, op basis van uw wensen, voor een zakelijk 1-op-1 gesprek  (B2B Matchmaking)

  • Deelnemende bedrijven uit verschillende landen waar Nederlands één van de voertalen is

  • Netwerkrecepties

  • Verschillende workshops waaronder ''Succesvol Zakendoen op Curaçao'' en ''Ondernemen vanuit het buitenland met Curaçao''

  • Cultureel programma (excursies)

  • Bedrijfsbezoeken aan innovatieve ondernemingen

  • Programmamaaltijden, -drankjes en netwerkborrels

  • Gezamenlijk vervoer gedurende het programma
     

Kosten:

Normaliter liggen de prijzen voor deelname aan een handelsmissieprogramma rond de €1000. Door samenwerking met partners en efficiënt indelen van het programma kunnen wij het all-in 3 daags programma aanbieden voor een prijs tussen de €500 - €850, afhankelijk van het pakket dat u kiest. De reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening, maar hierin kunnen wij u adviseren. 


Het definitieve programma van de handelsmissie wordt uiterlijk een maand voor aanvang bekend gemaakt. Heeft u vragen omtrent de handelsmissie? Neem dan gerust contact met ons op.
 

Een selectie van onze partners op Curaçao:
______