Trends

Hoe je met doelen stellen je dromen waarmaakt

Hoe je met doelen stellen je dromen waarmaakt
Raphael Krolis
 
Raphael Krolis
Ondernemer: IT-Start & Telemarketeer
Nederland

16 May 2016 1:47 min 1564 keer gelezen

Heeft u ooit een huis gebouwd zien worden zonder een blauwdruk? Hoe werkt u dan aan uw dromen zonder doelen?

 

Als student en ondernemer ben ik continue bezig met van alles, mijn huiswerk, het binnenhalen van opdrachten voor mijn onderneming, mijn persoonlijke ontwikkeling, sporten, coaching, afspreken met vrienden en gaat u zo maar door. U zult denken hoe houdt hij dat allemaal vol? Dat zal ik u vertellen.

 

Tijdverdeling

Regelmatig hoor ik dat mensen geen tijd hebben om te werken aan hun dromen of doelen, door deze kleine opdracht wordt het wat inzichtelijker dat er vaak wel tijd is om uw dromen te realiseren. Als eerste is het belangrijk om te weten hoeveel tijd u beschikbaar heeft en hoe u die het beste kan verdelen. Berekent u is hoeveel uur u daadwerkelijk besteed aan alle bewuste activiteiten. Onbewust wordt er ongelooflijk veel tijd besteed aan activiteiten die voor het naleven voor uw dromen niet relevant zijn... (Voor de bewustwording kunt u deze berekening ook kort voor uzelf invullen).

In 1 week zit 168 uur, maar hoeveel besteed ik daarvan aan:

  • Slaap : 56 uur
  • Werk : 15 uur
  • Studie : 18 uur
  • Taken : 10 uur
  • Eten : 14 uur
  • Sporten : 14 uur
  • Lezen : 7 uur
  • Relaxen : 20 uur

Totaal: 140 uur

Hierin mis ik al 28 kostbare uren die ik onbewust besteed aan bepaalde activiteiten die niet relevant zijn voor het naleven van mijn dromen. Nu kunt u terug kijken naar uw tijdsverdeling en wellicht andere prioriteiten opstellen om zo uw doelen te behalen.

 

Doelen opstellen

Heeft u ooit een huis gebouwd zien worden zonder een blauwdruk? Hoe werkt u dan aan uw dromen zonder doelen? Want wat zijn uw dromen? Ik ben namelijk van mening dat met de juiste mening, fantasie en motivatie veel dromen echt realiteit kunnen worden. Om uw dromen te kunnen realiseren is het handig dat u concreet voor uzelf heeft wat u daarvoor allemaal voor nodig heeft. 'Wanneer bent u gelukkig?', 'Wat maakt u gelukkig?' en 'Wat doet u momenteel om uw dromen te realiseren?'. Nadat u dit heeft ingevuld kunt u specifiek manieren bedenken om deze doelstellingen te behalen en zo beter uw doelen te kunnen realiseren.

 

></

 

Personal development

In het kader van persoonlijke ontwikkeling adviseer ik het boek van Stephen R. W. Covey “The Seven Habits of Highly Effective People” aan. Dit boek is zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar. De kernboodschap hierin is dat zeer effectieve mensen bepaalde gewoontes hebben waardoor ze hun succes kunnen realiseren. Dit kan u wellicht op weg helpen voor het beter verdelen van uw tijd om zo effectiever te werken aan uw dromen.

 
 
 
 

DIT VIND JE OOK INTERESSANT

REACTIE PLAATSEN

blog comments powered by Disqus